Najnovejša tehnologija čiščenja SCR katalizatorjev. Čist katalizator vam vrnemo še isti dan!

Selektivni redukcijski katalizator ali s kratico SCR je aktivni sistem za nadzor nad emisijami v izpušnih plinih pri vozilih z dizelskim motorjem. Sistem deluje tako, da se v izpušno cev med oksidacijskim in SCR katalizatorjem vbrizga dodatek v obliki sečnine (AdBlue). Ta spojina nato reagira z dušikovimi oksidi in jih pretvori v dušik ter vodno paro.

čiščenje scr filtraGre za učinkovito metodo zmanjševanja količine emisij v izpušnih plinih, ki pa je učinkovita le v primeru, da SCR katalizator deluje pravilno. Pravilno delovanje SCR katalizatorja lahko zagotovimo z rednim vzdrževanjem in čiščenjem le tega. Pri podjetju Novak, izpušni sistemi se lahko pohvalimo z najnovejšo tehnologijo na področju čiščenja vseh vrst DPF filtrov in katalizatorjev, vključno s SCR katalizatorji – Eco Wash Cleaning!

SCR katalizator čistimo ne da bi posegali v ohišje. Postopek čiščenja traja približno 3 ure, lahko tudi nekoliko več (odvisno od velikosti katalizatorja). Nova tehnologija čiščenja nam omogoča, da je celoten lonec opran, posušen in vrnjen stranki v enem dnevu!

Čiščenje SCR katalizatorja sledi namenu uporabe le tega. Torej čiščenje katalizatorjev je okolju prijazno, saj zaradi sestave samega stroja le ta ne dopušča, da bi kakršne koli emisije s katalizatorja prišle v stik z okoljem. Zaradi čiščenja z vodo, pa še dodatno poskrbimo, da se saje ne spuščajo v ozračje temveč se vse shranjuje v zaprtem sistemu stroja.

Ne le zaradi okolja, redno čiščenje SCR katalizatorjev lahko tudi zmanjša stroške, ki se pojavljajo zaradi velikih količin porabljenega sredstva AdBlue ter pa goriva. V primeru umazanega SCR katalizatorja, se zaradi povečane količine saj v katalizatorju poveča tudi količina vbrizganega AdBlue-ja, to pa pomeni pogostejše postanke na bencinskih servisih in večje stroške za nakup dodatka AdBlue.

Želite očistiti vaš SCR katalizator? Kontaktirajte nas!

Poskrbeli bomo za hitro in kakovostno čiščenje SCR katalizatorja vašega vozila.

Video demonstracija čiščenja SCR katalizatorja: