Gre za popolnoma novo tehnologijo čiščenja. Vzporedno delovanje čistilne tekočine, vode in zraka poskrbi, da je filter po čiščenju popolnoma pretočen (pretočnost do 99%). Čistimo vse vrste avtomobilskih filtrov, filtrov tovornih vozil, avtobusov, gradbenih strojev, tudi EURO 5 katalizatorje (SCR). Čas čiščenja DPF filtra je odvisen od velikosti in tipa filtra. DPF filter osebnega avtomobila lahko tako očistimo in posušimo že v 20 – 40 minutah, medtem ko lahko vložek tovornega vozila očistimo v 60 – 90 minutah. Seveda če gre za večje filtre se lahko čas tudi podaljša.

Osebna vozila

Filter osebnega vozila očistimo in posušimo

že v 20 – 40 minutah.

Tovorna vozila

Filter tovornega vozila očistimo in posušimo

že v 60 – 90 minutah.

Eco Wash Cleaning metoda je popolnoma avtomatizirana in nam omogoča čiščenje DPF filtrov ne da bi posegali v njihovo ohišje, prav tako ni potrebno odstraniti senzorjev na ohišju filtra. Tako zmanjšamo verjetnost kasnejših napak (slabo tesnjenje filtra…), ki se pogosto pojavljajo pri podjetjih, ki filtre čistijo po metodi suhega čiščenja. Filter čiščen pri nas ima tako daljšo življenjsko dobo in manjšo verjetnost ponovne zamašitve.

Pohvalimo pa se lahko tudi z ničnim oziroma minimalnim negativnim vplivom na okolje. Linija za čiščenje DPF filtrov je zasnovana tako, da predstavlja zaprt sistem v katerem kroži voda. Umazana voda gre skozi sistem filtrov in tako je v sami mašini vedno čista voda. Zaradi čiščenja z vodo je tudi količina saj v zraku minimalna.